INGREDIENTE:

- 400-500gr. carne de porc
- 4 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 1 ceapa mare
- 1 telina
- 2 dovlecei
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- patrunjel verde, leustean
- 1 cutie suc de rosii
- sare si bors pentru acrit

CUM SE FACE:

Se spala bine carnea, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic si cind incepe sa clocoteasca se curata spuma de deasupra si se mai lasa sa fiarba.


Se curata morcovii, pastarnacul, telina si ceapa si se toaca marunt. Se taie si ardeiul bucati si cand carnea e pe jumatate fiarta si apa e limpede se adauga legumele la fiert si se mai lasa 15-20 minute.


Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi si impreuna cu dovleceii spalati, curatati si taiati se adauga in oala la fiert cu celelalte legume si carnea.

Cand au fiert cartofii se adauga sucul de rosii. Se mai lasa 10 minute si apoi se potriveste de sare si se acreste cu bors. Se opreste apoi focul si cand s-a mai racit putin se bate un ou cu putina sare, se pune in ciorba si se amesteca. Se serveste calda cu patrunjel tocat marunt deasupra.







Friday, July 23, 2010 | 3 comments | Labels:

3 comments:

  1. Geta Nasa
    July 24, 2010 10:05 AM

    Servus Gabi,
    Ciorba taraneasca arata bine, dar de ce trebuie sa pui oul la sfirsit?
    Geta Nasa

  1. La-Chef-A
    July 24, 2010 10:06 AM

    Mie imi place ciorba cu oua zdrente, este mai aspectuoasa si chiar mai gustoasa. Ouale se pun dupa ce se raceste putin pentru ca altfel daca zeama e prea fierbinte oul nu se omogenizeaza si la fel, daca e prea rece. De asemenea oul se poate amesteca cu o lingura de smantana si apoi turnat in supa. Dar daca nu vrei sa pui ou zdrente nu e nici o problema, se poate si fara.

  1. Anonymous
    September 24, 2012 4:40 AM

    f f f f f buna bv bv bv !!!!!!!!!!!!!!!! o sa incerc si cu ou amestecat cu smantana. cu drag christyansen!

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails